Jokos muualla tehdään pihahommia?

Pakko oli aloittaa, sillä suopayrtin rangat talon vierustalla olivat törkyistä katseltavaa. Vaikka pihahommat eivät ykkösintohimoihin kuulu, saa siinä samalla happea. Ja pikkuisen siistimpää ympäristöä on mukavampi katsella. Töitä siis riittää.Ensimmäinen krookus on noussut huomaamatta ja ihan uuteen paikkaan. Kukinta näyttäisi olevan jo ohi, joten tätä kaunokaista ei ehtinyt avonaisena ihailemaan.Kasvitieteeliset krookukset, Crocus chrysanthus, tien laidassa. Siihen ilmestyvät keväisin ensimmäiset pikku auringot tantereella. Nyt ne olivat supussa, sillä sää oli harmaa ja välillä leijaili pikkuisia lumihiutaleita.

Iltapäivällä tuli tekstari: oletko huomannut keltaiset krookukset tienlaidassa?

Aurinko alkoi paistamaan ja ihanaiset kasvitieteelliset olivat avautuneet. Ne ovat todella pikkiriikkisiä. Joskus aiemmin olen laittanut kuvan, jossa on jäneksen papu vierellä. Siitä näkee hieman mittakaavaa.Nämä ovat joka vuosi kuvattuina saman näköisiä - ja yhtä ilahduttavia.
Idänsinililja? Skillaksi sanomme. Seinän vierus näitä täynnä ja avautunevat lähipäivinä.

Lunta on vielä runsain määrin. Siitä huolimatta pionit nousevat. Pionit, jotka eivät koskaan kuki.Alastomatimmet eli syysmyrkkyliljat tekevät lehtensä kukkiakseen syksyllä.