Kuulin radiossa ohimennen sanan lavaviljely.

Maissilaatikkomme lienee sitä. Lavaviljely alkoi todella kiinnostaa, sillä esimerkiksi salaatin kasvu tänä vuonna on ennen näkemätöntä.

 Laitoimme taimet aika myöhään. Saammeko valmiita tähkiä vai emme, jää nähtäväksi. Jotkin ovat jo melkoisia pullukoita. Purjot eivät ole kooltaan kaupan purjojen kokoa, mutta käyttökelpoisia. Toisaaltaan, en tiedä kuinka aikaisin keväällä tai alkukesästä taimia voi laittaa ulos.

8.6. Maissit ja purjontaimet juuri istutettuina sekä salaatin siemenet kylvettyinä.  Etualalla yritys kasvattaa kaupasta ostettujen ruukkusalaatien jämiä. Ne pötkähtivät.

Maissilaatikon pohjalle on levitetty muovi, joka nousee reunoille. Melkein ylös asti. Muoviin on pistelty reikiä ja päälle säkeittäin kaupan multaa. Oli todella hyvä ratkaisu. Rikkaruohoja on ollut todella vähän. Ideahan lähti mieheltä ja pitihän sitä kommentoida, ei tämmösta, ei tämmöstä. Onko järkeä ostaa multaa, kun hallin takana on, ja jäky, jäky.  Pitää vissiin pikkuhiljaa uskoa, että miehilläkin on hyviä ideoita näissä puutarhahommissa. Omat kokeiluni ovat olleet hieman niin ja näin. Niitä Aku Ankan hommia...

Rimpuloita.

7.8. kaksi kuukautta vanhoja. Kohta ovat jo kolme kuukautisia. Jänskättää.

Maisseilla sekä tomaateilla on tukikepit. Tuskin pelloilla maisseja kepitellään, mutta laatikossa ne tuntuivat tarvitsevan tukea.

 

8.6. Pintapuista rakennettu lodju. Todella kierrätystä.

7.8.2010

Minitomaatin taimi aloittamassa kasvuaan pojan korissa.

Minitomaatin ensimmäinen sato. Luumu- ja tavallinen tomaatti vielä kehittelevät itseään.

Mutta kyllä Eepon tomaatti oli makiampi. Mistähän se johtuu?

 

Kasvatteluidenkin vuoksi toivoisin lämpimien säiden vielä jatkuvan : )

 

Iloisena hyvästä ideasta ja kasteluavusta kiittää,

ampiine