Sain haasteen Vikkityyliltä, kiitos.

 

1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen - Mikä sinusta tulee isona?

Matkustaessamme linja-autossa olin tentannut rahastajaa. Miksi teet noin, mitä sitten jne. niin kuin vain rasittava 3 vuotias kyselyikäinen voi. Rahastaja oli kysynyt, tuleeko siusta isona rahastaja, kun noin kyselet. "Ehei, miusta tulee opettaja!"

Myöhemmin halusin hammaslääkäriksi ja paikkasin metsässä puunkannossa olevia reikiä, ihan vain treenauksen vuoksi silmälläpitäen tulevaa ammattia.

Jotakin noista lapsuuden haaveista näyttää toteutuneen. Luita työstäessä voi edelleen leikkiä hammaslääkäriä Dremelin kanssa. Luuhommia kun opettaa muille, ollaan aika lähellä kolmivuotiaan toiveammattia.

Tavallaan rahastajan hommia tulee tehtyä myöskin : )2. Mitkä olivat sarjakuvien / piirrettyjen lemppareitasi?

Animaatioista Hinku, Vinku ja suursyömäri olivat ihan yköstä. Suursyömäri oli pelottavin, mitä ihminen voi kuunaan kohdata.

Hinku ja Vinku

Jouluna nauliuduttiin telkkarin ääreen katsomaan Disneyn piirrettyjä, Akun, Mikin ja Hessun touhotuksia. Kuitenkin Lumikuningatar piirrettynä elokuvana oli ehdoton suosikki. Se teki lapseen syvän vaikutuksen. Piirretyistä meinasi unohtua Retuset ja Kiviset eli Kiviset ja Soraset.

Sarjakuvista kelpasi mikä vain. Aku Ankka tuli kotiin, naapuriin Nakke-Nakuttaja. Myöhemmin tuli innostuttua Zoomista ja Non-Stopista.


3. Lempileikkejäsi?

Ihan pienenä intohimona oli piirtäminen, piirtäminen ja vielä kerran piirtäminen, legoilla rakentelu ja muovailuvahahommat. Viime mainittu loppui, kun keksin laittaa muovailuvahan pehmenemään patterin päälle. Äiti laittoi likaisen ruskean sulaneen vahan päälle valkoisen pörröpaitansa kuivumaan. Auts. "Miten helvetissä tuo pentu keksii laittaa muovailuvahaa patterin päälle!!!"

Muotoilua harrastava lapsi ja äiti kovan onnen pörröpaita päällänsä.

 

Myöhemmin, kun pääsi itsekseen kerrostalon pihalle,  hiekkalaatikko oli parasta. Ja kaverit siellä.

Mummolassa maalla serkkujen kanssa leikimme paperinukeilla loputtomiin. Apu-lehdessä oli valmiita nukkeja, joille suunniteltiin vaatteita. Piirsimme paperinukkeja myös itse. Barbit tulivat myöhemmin ja niillehän sitten tehtiin vaatteita. Ommeltiin, neulottiin ja virkattiin. Kaikista mahdollisista materiaaleista.

Pöndelle muutettuamme leikimme usein koulua. Naapurin Maiju-parka joutui aina oppilaaksi.

Ulkona vietettiin niin paljon aikaa kuin vain mahdollista. Kerrostalossa asuessamme naapuritalon pojat leikkivät jotain tihulaisia ja tekivät iskuja talomme pihalle. Meille se ei ollut leikkiä, vaan juoksimme karkuun henkemme edestä. Jälkikäteen tuokin naurattaa, silloin ei.

Pihalla aina tutkittiin jotain.  Kesällä oltiin rannalla ja järvessä, taas tutkimassa jotain. Kesien ulkoleikeistä muistuu mieleen kirkonrotta ja "pesis". Talvella kaivettiin lumeen rakennelmia, hiihdettiin ja luisteltiin.

Tällä kertaa järven päällä. Onnellisena.4. Parhaat synttärisi ja miksi?

Paljon kavereita ja hulinaa 10 -vuotissynttäreillä. Muita ei enää oikein edes muista.

5. Mistä urheilusta pidit / harrastit?

Kansakoulussa pelattiin pesäpallon edeltäjää, nelistä eli neljää maalia. Sitä olisi voinut pelata loputtomiin. Jatkoimme toki pelejä kotipihalla, supistetulla kentällä. Yleensä kolmella pelaajalla, koska enempää porukkaa ei ollut.

Kaikenlaiset pelit olivat mukavia, uiminen ja luisteleminen oli niin luonnollista, ettei sitä osaa oikein erikseen edes mainita.

Koulu-urheilu oli aivan hanurista, pesistä lukuunottamatta.  Vaihtoaskel hyppy, hyppy, hyppy! Vaihtoaskel hyppy, hyppy, hyppy,  tamburiinin tahdissa muistuu mieleen vieläkin nöyryyttävänä kokemuksena.

6. Ensimmäinen musiikki-idolisi?

Sauli? ja pikkuoravat? Peppi Pitkätossu suomeksi ja ruotsiksi.

Pippi Långstrump

 

7. Paras joululahjasi / muu lahja

Olin juuri ja juuri oppinut lukemaan ja sain kirjasarjan. Löysin ne piilosta ennen joulua ja olin aivan ekstaasissa.


8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et ole vielä tehnyt.

Jassoo. Niin paljon on mielessä kaikenlaista kiinnostavaa....

 

Laitan haasteen Kissat kerällä osoitteeseen : )