keittiöstä.

Tein siellä hieman kokeiluita.

Lohikeiton näköistä jauhelihakeittoa.

Mies kehui edellistä kanakeittoani hyväksi ja kysyi voitaisko seuraavaksi tehdä jauhelihakeittoa = tekisinkö.

Jo vain tokkiinsa teen.

Pääsin hääräämään keittiöön ilman valvontaa ja tiedän kyllä taas kommentin:

miks et sää ikinä voi tehä tavallista ruokaa! Miks et sää ikinä kato keittokirjasta!

 

Keitto on varmasti hyvää, jos tykkää oikein paljon chilistä. Silleen, että suun ympärystää polttaa.

Ihan pakko oli lisätä kaksi tetraa 15% kermaa, oli se sellaista tärpättiä.

Vahvan makuinen jauhelihakeitto :

  • Ruskista nautajauheliha oliiviöljyyn marinoitujen valkosipulinkynsien kanssa, kynsien mukana tulee hieman öljyä. (voit tietenkin ruskistaa ilman valkosipulia)
  • lisää yksi pilkottu sipuli
  • roiskaus mustapippuria, tuli sitäkin vähän reilusti
  • chilijauhetta, ei kannata laittaa reilusti kaverin ulkomailta tuomaa chiliä
  • putkilollinen tai muu mitta tomaattisosetta/pyrettä

Sillä aikaa kun yllä oleva sekoitus höpäjää pannussa, voit kuoria porkkanat ja perunat.

  • laita ensin pilkotut porkkanat kiehumaan merisuolalla maustettuun veteen
  • vettä voi laittaa paljon, koska liemi on, yleensä, hyvää.
  • lisää perunoita makusi mukaan
  • heitä jauhelihasekoitus kattilaan
  • murskaa sekaan kuivattua valkosipulia
  • lisää keitoksen pinnalle esim. kuivattua purjoa tai muuta nättiä yrttiä

Keitä kunnes perunat ovat kypsiä ja lisää tarvittaessa kermaa.

JK. Keitto sai hieman yllättäen hyvät arvostelut  : )