Eilen ja toissapäivänä kokoontui innokas porukka tekemään mosaiikkia. Viime syksynä sain yhteydenoton ja kurssin suunnittelu lähti siitä.

Perjantai iltapäivä iltaan asti  hujahti siivillä ja lauantai yhtä vauhdikkaasti.

Mosaiikkikurssien ideana on tuunata ja käyttää kierrätysmateriaaleja mahdollisimman helpolla tavalla.

Työt on tehty ns. suoralla tekniikalla. Rikotut kaakelin palat on sommiteltu työhön. Homma on kuin palapelin kasaamista, mistä jo joskus aiemmin on ollut puhettakin.

Tekijä rikkoi tähän työhön keramiikkapajassa tekemänsä ruukun, joka on sommiteltu tarjottimen keskelle kalaksi. Reunoilla on rikottuja kaakeleita. Saumaus mustalla, seassa ripaus harmaata. Kuva ei tee oikeutta tälle työlle. Reunat on vielä tässä vaiheessa  maalaamatta.

 

Vanha tarjotin sai uuden ja iloisen ilmeen. Työssä on käytetty kaakeleita ja Arabian vanha Kilta lautanen pääsi jatkamaan elämäänsä. Saumaus itse sekoitetulla harmaalla. Reunat on maalattu harmaaksi.

 

Kulahtanut leipälautanen pääsee uudistettuna toimittamaan numerokyltin virkaa pintanaan rikotut kaakelinpalat. Saumauslaasti oli pussin mukaan pastellisininen. Lieneekö väri muuttunut kuivuttuaan sinisemmäksi?

 

Tässä on pohjana iso keraaminen lautanen. Reunat suojattiin teippaamalla. Eri sävyiset siniset ja vaalean ruskeat rikotut kaakelinpalat sopivat lautasen värin kanssa. Tässä saumaus samalla pastellisinisellä, mitä ylläolevassa työssä.

Kuvan ottaja pahoittelee surkeaa kuvakulmaa. Laudanpalan päälle on sommiteltu rikotuista kaakelin paloista alusta oliiviöljypullolle. Hieno keksintö. Saumauslaastin harmaa on itse sekoitettu.

Keraaminen lautanen on melko syvä ja siihen sai hienosti sommiteltua hieman paksumpiakin kaakelinpaloja. Värit eivät valitettavasti näy oikein. Saumaus itse sekoitetulla tumman harmaalla.

.

Tarjotin tuunattu hienosti rikotuilla kaakelin paloilla. Saumaus näyttävästi mustalla. Reunat on maalattu harmaalla.

 

Vanha tarjotin parempi kuin uusi. Kyllä kelpaa kahvit tästä tarjoilla. Mahtoiko saumauslaasti muuttua sinisemmäksi? Kuvan ottohetkellä se oli vielä märkää.

 

Kiitos innokkaille kurssilaisille ja

Anulle kurssin toteutumisesta!

 

Tilauskurssin järjesti Etelä-Karjalan kansalaisopisto.