"Minne seuraavaksi?"

Hieman alkoi jatkuva onkiminen jumia, oli lähdettävä liikkeelle. Valitettavasti tälle reissulle ei koiraa voinut ottaa mukaan. Ei sen puolesta, varmasti se osaisi arvostaa taidetta, mutta ilma oli sille liian kuuma.

 

Oli aika, jolloin tehtiin vielä pyöreitä ikkunoita ja ikkunoiden ristikot olivat ikkunassa, ei irto-osana ruuvikiinnityksin niiden päällä.

Sovintola myös täällä.

Sisäpiha on mitä viihtyisin ympäristö kahvittelulle ja luonnon rauhasta nauttimiselle. Kahvilassa voi nauttia siellä tehtyä tuoretta pientä suolaista ja makeita piirakoita. Niitä voi lämpimästi suositella.

Varsinaisesti menin tutustumaan käsityötarjontaan. Millaista käsityötä siellä tehdään? Ja olihan sitä: sukkia, lapandereita,  pitsin muotoon virkattuja mattoja, mosaiikkia, mehuja, tuohitöitä ja vaatteita. Koko toisen puolen yläkerta täynnä erilaisia käsitöitä ja nautittavaakin. Alakerrassa sijaitsee Kitikati, jossa on erilaisia painettuja tekstiilejä.

Kuivattuja yrttejä lähti mukaan sekä muuta pientä viemistä, mutta alla olevaan koruun ihastuin ikihyviksi. Valitettavasti tuotteessa ei ollut tekijän nimeä, eikä materiaalitietoja. Arvelisin sen olevan jonkun vehkeen sisäkumia.

Puiden katvetta.

Mutta mikäs äijä se sieltä irvistellöö?

Ylläri pylläri, iloinen sellainen. Vanhan koulun jumppasalissa?  valokuvanäyttely. Mutta minkälainen!

Kuinka kuvata aivan mahtavaa valokuvanäyttelyä, ei mitenkään.

Tämä on nähtävä itse.

Sami Kero   täällä sekä täällä.

Vilkaisin kuvat eka päivänä pikaiseen ja hopusti seuraavaan huoneeseen:

Mika Heinonen

 

 

 

Seuraavan aaamuna palasin ja katsoin näyttelyt kunnolla. Olin edellisenä päivänä saanut kuvausluvan.

 

Kuvat ja kuvataiteilijan tekemät teokset pääsivät oikeuksiinsa juuri tuossa ympäristössä. Tila ei ollut liian kliininen galleria. Vanhan koulun tuoksu, puulattian kopina, hiljaisuus. Ja mikä tilan tuntu. Töitä ei ollut tumpattu liian pieneen tilaan, se antoi niille lisää voimaa.

Kumpikin näyttely on vaikuttava ja pelaavat hyvin myös yhteen. Jokainen työ antoi ajateltavaa.

Rankoista kuvista jäi kuitenkin positiivinen ajatus, joku kuvaa, joku välittää, joku haluaa, että me ajatellaan.

 

Näyttelyt ovat maksuttomia, vapaaehtoinen maksu. Kortteja oli myynnissä vain muutama, niitä olisi voinut ostaa enemmänkin.

 

Näyttely avoinna:

Sovintola

ma-pe 10-17 ja la 10-14

13.8.2011 asti