Ajatella.

Vaatimattoman näköisistä maan sisällä kasvavista muhkuroista tulee todella maukasta sosekeittoa.

Nämä on kerätty vajaa viikko sitten. Eivät säily kovinkaan hyvin ja nyt oli viimeinen hetki valmistaa ne ruuaksi. Kannattaisi varmaan valmistaa heti maasta noston jälkeen, olisivat tuoreita ja napakoita.

Maa-artisokista tulee mitä erinomaisinta sosekeittoa.

Ensin murikoista harjataan juuresharjalla mullat pois.

Laitetaan kuorineen päivineen veteen kiehumaan. Merisuolaa voi laittaa veteen.

Keitä vähemmän aikaa, kuin perunoita. Kokeile haarukalla, älä anna pinnan hämätä. Se on kovempi ja sisus menee herkästi liian pehmeäksi.

Keitetty muhkura halkaistaan veitsellä ja sisus muljautetaan astiaan.

Kuorittujen maa-artisokkien sekaan voi laittaa hieman kiehuvaa vettä, ehkä 1-2 dl. Lisäksi pikkuisen voita...

Mukaan voi laittaa kaksi keitettyä, vaikka Rosamunda, perunaa.

Soseuta tehosekottajalla.

Hyppysellinen garam masala maustetta, ohjeessa luki muskottikukkaa, mutta eihän meillä ole.

Maustettu sose laitetaan kattilaan + 2 dl jotain kermaa, kenen maha kestää mitäkin.

Keitetään.

Ja nautitaan, namiiii!

Maa-artisokka: http://fi.wikipedia.org/wiki/Maa-artisokka

Jassoo, enpä ole huomannut artikkelissa mainittua "saastaista pahaa ilmaa".