näkyi TV1 uutisissa tänään. Vedenalainen kuva näytti todella hienolta ja kiinnostavalta.

Äijät, naisia ei ainakaan näkynyt, touhusivat harppunointikisoissa. Jonkin verran kalaakin näytti tulevan, mutta tärkeintä lienee vedenalainen elämä. Ja niillä oli ihan snorkkelit, ei painevehkeitä. Hinku vedenalaiseen kuvaamiseen senkun yltyy.

Koko ajan tuntuu putkahtavan juttuja sukeltamisesta. Ehkä sitä katselee asioita uusin silmin ja siten myös löytää aiheesta juttuja.

Eräänä päivänä käytiin kaupungissa. Kirjakaupasta tarttui mukaan Hylkysukeltajat Itämerellä. Hienoja kuvia siinä kirjassa.

Alla mainingin...

1246125817_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

...houkuttelee tursaan puutarha.

Netistä löytyy huonosti Suomen sisävesissä otettuja kuvia tai sitten en osaa etsiä niitä. Jos nyt joku asioista tietävä sattuisi lukemaan blogiani, niin kiltti, linkitätkö? Tosi monet harrastavat snorklaamista ulkomailla, mutta erityisesti kiinnostaa sisävesivedenalaisuus.

Snorkkeli.net oli yksi paikka, josta etsin tietoa vedenalaisesta kuvaamisesta. Heillä taitaa kaikilla vain olla niin hienot vehkeet, ettei tällainen aloittelija-amatööri kehtaa siellä edes mitään kysyä.

Vähän suunnittelin jo kampelistaa, vinkkejä otetaan enemmän kuin mielellään vastaan.

- Snorkkeli, nyt en tiedä, pitäisikö olla pelkkä putki vai venttiilillä

- maski, ehkä hankin tänä kesänä jo jonkinlaisen ilman vahvuuksia, mutta talveksi tilaus vetämään vahvuuksilla olevasta maskista, jossa erilliset linssit.

- räpylät

- märkäpuku

-kamera /pussi eli kotelo vai mikä se oli? Tämä on vaikein. 

Hankkiako vedenlaiseen kuvaukseen tarkoitettu kamera vai pussi / kotelo maanpäälliskuvauskameraan? Paha, paha. Olympuksella oli joitakin vedenalaiskuvaukseen tarkoitettuja kameroita, mutta olisiko kellään tietoa niistä? Ovatko ne minkälaisia?

http://www.olympus.fi/consumer/29_digital_camera_mju_tough-8000_20624.htm

onko ylläoleva kamera ok vaiko ihan lelu?

Soitin kaverilleni, joka aikoinaan sukelsi laitteilla ja ilman. Sain häneltä kovasti kannustusta ja joitakin vinkkejä. Hän kertoi, että ennen märkäpuvun ostoa voi sukellella vaikka t-paita päällä, silloin vesi ei huuhdo ihoa kylmäksi niin paljon ja nopeasti. Tai jotkin muut ihonmyötäiset vaatteet. Hirnuttiin hirveesti suunnitelmille laittaa toppavehkeet päälle veden alle, mukamas kuin parempikin juttu.

Vettä sataa, vaan ei haittaa.

Yhtä kosteaa lauantaita muillekin toivottelee,

 ampiine

Kuitenkin aurinkoa odotellen : )