Tukki-,  ei vaan tilkkurekka piipahti täällä ja me piipahdimme siellä. Rekan sisus oli täynnä touhukkaita tilkun virkkaajia. Ja myytäviä lankoja. Pari kerää tarttui mukaan...

Toteutuksena koko tilkkurekka on aivan mahtava. Lisää samanlaista : )

Olen yrittänyt vieroittaa itseäni neulomisesta ja muista soffahommista. Luulin, että paikat tulivat sohvalla nyhjöttämisestä kipiäksi, mutta sama tulos ilmankin. Siispä langat esiin ja toimeen.

Raitalangalla saa eri värejä ruutuihin. Ainoastaan lopetuslankapätkä tarvitsee päätellä. Aloituslankapätkän virkkaan aloituksen sisään.

Viime talven neulomuskaveri muisti jouluna näin riemastuttavalla Virkkukoukkusen pussukalla. Neuloimme viime talvena itsemme melkein sairaalakuntoon (karjalalisä) ja lopetimme touhun romuina aloittaaksemme sen uudelleen.

Läpykät ovat vielä höyryttämättä, siksi niin kipparoita.

 

Isoäidinneliö virkattuna koukulla 3,5 raitalangasta tilkkurekasta saadun ohjeen mukaan. Koko 15 x 15 ja nyt puhutaan senteistä siis senttimetreistä.

 

Entisessä elämässäni kokeilin Qvidi-Mina tekniikkaa, joka on lähellä isoäidinneliöitä.

Qvidi-Minassa langat ovat jämälankoja ja niitä käytetään luovasti. Tilkkujen koko on 5 x 5. Toki tuli testailtua tekniikkaa erilaisilla langoilla, mm. juuttilangalla. Sain jo silloin innostuksen tähän. Vuan ku ei ihimine kaikkii kerkiä, ei.

Qvidi-Mina
 

Vaikka samapa se kenen neliöitä ja mistä matskusta virkkaa. Pääasia, että lopputulos tyydyttää tekijää ja tekeminen on hauskaa : )

 

Lankakassissa pysyvät langat, työkalut ja tekeleet hyvässä järjestyksessä.

Annin aartehissa on hieno kuva itsestään rekasta.

Ja täällä tietoa rekasta: Tilkkurekka

Ka. Tilkkurekka on nyt tourneensa vetäissyt. Kainuussa oli tänään viimeinen pysäkki.