sateen nostattamiin metsänantimiin.

Ai jai jai. Tänä vuonna taas näemmä lipesi. Eilenkin, suorastaan työmatkalla, piti poiketa auton kanssa pallokorvien valtakuntaan tarkistamaan eräs kanttarellipaikka. Auto seis metsäautotielle ja tuhannen loikkaa katsomaan vakipaikka. Eikä se pettänyt. Saamme herkutella.

Kanttarelleja, herkkutatteja, mustatorvisieniä, kuusenleppärouskuja ja erilaisia haperoita. Nyt ne odottavat putsattuina jääkaapissa jatkojalostusta. Kanttikset pannulle ja muut kuivuriin. kelepaa talvella naatiskella.

Valitse joukon paras.

"Nuuh, nuuh, huuh." Elukat ymmärtävät hyvän päälle. Bella nuuski koko kasasta ensimmäiseksi herkkutattia. Kunpa vielä saisi sen opetettua löytämään niitä. Edelleen se tulee tilsimään löydöt kävelemällä niiden ylitse, ellei sitä ehdi käskyttää. Yleensä ei ehdi. Varsinkaan jos löytö on iso, on itse niin hurmiossa, ettei kuule, eikä näe ympäristöä.

Mutta sieniä etsittäessä näkee ja kuulee kaikenlaista.

Sudenmarja, jota ennen käytettiin rohdoskasvina. Myrkyllinen.

Villiminttu. Syötävä, sen voi löytää hyvän tuoksun perusteella.

Valitettavasti myös madot ymmärtävät hyvän päälle. Kuusenleppärouskuja pääsee harvoin nauttimaan.

Pari oli syömäkuntoista, eikä niistä saanut pannullista, joten jäi tämä laji nyt maistamatta tälle vuodelle.

Mutta kännyköistä. Kävin kyselemässä sellaista, johon saisi laitettua sienipaikkojen koordinaatit. Pitäisi olla kuulema erägps erikseen. Onko tietoa? Eikö puhelimiin saa hommattua sellaisia karttoja/ohjelmia, joihin voisi myös lisätä omia merkkejä?

Nyt kellä tietoa on, antakaa tulla, täyslaidallinen : ) Erilaiset mielipiteet asiasta tervetulleita!