koko kesä!

Ei liene kellään valittamista tämän kesän lämpötilojen suhteen? Ah, kyllä nyt jaksaa paahtaa koko pitkän pimeän ajan yli.

 

Vaan voisimmeko olla niin onnekkaita, että olisimme tavanneet

Keisarinviitan, Argynnis paphian?

vai onko se

Orvokkihopeatäplä, Speyeria aglaja?

Perhonen lekotteli ohdakkeilla Kaakkois-Suomessa, kesän riennoissa kaikkensa antaneena.

 

Lämpö on suosinut snorkkelointiharrastusta. Valitettavasti vedenalaiskuvia ei edelleenkään ole. Ärsyttää rikki mennyt kamera niin paljon, etten ole kyennyt edes lähettämään sitä takaisin maahantuojalle. Vaan kaik aikanaan.

Talven aikana pitää ottaa selvää paremmasta värkistä. Pääsisi heti säyneiden kudun aikaan kuvaamaan niitä luonnollisessa ympäristössään, eikä veden päältä. Ne ovat niin kiihkoissaan, että tuskin huomaisivat kuvaajaa.  Niin ja sitten se kuivapuku. Märkäpuku on ollut todella hyvä ostos, mutta ei sillä jäiden lähdön aikaan varmaankaan tarkene.

Viikonloppuna jo huomasi, että huppu kannattaisi olla snorklatessa. Päätä palelee. Sitä edellisenä viikonloppuna kokeilin lippistä, mutta eihän se mitään auttanut, vaikka oli kuinka lippa taaksepäin. Kauhia tuuli oli silloin ja vesi kylymää.

Kesän aikana oli kerran yhteinen avovesiharjoitus ja se oli huikea kokemus. Aiemmin en ole uskaltanut niin syvässä vedessä snorklata. Kokemus innosti entisestään. Torstaina olisi toisen kerran.

Suruvaippa paistattelee päivää Pohjois-Karjalassa kirkaitten vesien äärellä.