No, ei tarvitse hullua yllyttää.

Nyt pitää hommata istutusastioita ja multaa. Pikkaisen tonkaisin piironginlaattikkoa.

Onneksi näistä suurimman osan voi roikaista suoraan maahan. Tai vähäisellä kokemuksella sanoisin, että yrtit kasvavat paremmin suoraan maahan laitettuina.

Äidilleni tuli ihan järjetön kyssäkaalisato viime vuonna. Hän vaihtelee taimia ystävättärien kanssa ja joku toi "muutaman" kyssäkaalin taimen. Niitä sitten syötiin. Raakana ja kaikella tavoin laitettuina.

Näissäpä riittääkin taas testattavaa: mitkä kasvaa ja mitkä ei. Salaatit kasvoivat viime vuonna myös hyvin, onneksi meillä ei ole etanoita.

 

Orvokin siemeniä, pihalta kerätty.

 

Viime kesänä tuli yhteen ruukkuun edellisen vuoden orvokkien siementämänä kauniita taimia, jotka kukkivat melko myöhään.

Kuvan kukat ovat kaupasta, pieni ja kaunis lajike.

Voisi tietenkin tehdä niin, että ensin antaisi näiden osto-orvokkien kukkia kukkimiset loppuun  ja luontaisesti  siementyneet orvokit kukkisivat sitten myöhäiskesällä. Sillä ostan orvokin taimia joka tapauksessa. En kertakaikkiaan pääse niiden ohi kaupassa.

 

Nämä röllit on ostettu K-raudasta ja kukkivat todella hyvin koko kesän.

Takana mukulabegonia, niistä myöhemmin lisää. Niitä kasvatetaan myös joka vuosi.

 

Nämä röllit siementivät kukkaruukkuun seuraavan vuoden kukat, joista aiemmin kerroin. Viime kesä oli melko toiminnallinen, joten moni kukka jäi kuvaamatta.

 

Keuruulla.

 

Nämä orvokit ovat edellisen vuoden satoa, itsestään kasvaneet. Nämä olivat eräässä kyläpaikassa ja ihastuttivat meitä kivikon seassa.

 

Alliumin siemeniä. Kait tällä kukalla on oikea nimikin. Olen kuullut vain alliumin.

Kokeilen, tulisiko näistä mitään kasvua.

Vaaleakukkainen allium äitini pihalta ja

tummakukkaisempi omalta pihalta kera humalaisen perhosen.

 

Akileijan siemeniä. Nämä siementävät ja lisääntyvät itsestään, mutta koska pidän kukasta, haluan kokeilla sen kasvattamista. Näitten siemeniä kun roiskii sinne tänne, niin johan rehottaa. Näitä on pihalla runsaasti tummana lilana ja vaaleanpunaisena.

Akileija. Sopii kimppuihin kaikkien luonnonkukkien kanssa.

Maljakossa myös rennonakanhuuli, joka ei liene luonnonkasvi.