Tämä hommahan sai alunpäin perin alkunsa vuosikymmeniä sitten.

Olen yrittänyt löytää tietoa, ketkä tekivät sillasta, puukuidusta tehdystä "silkistä" kauniita pitsiliinoja. Vielä en ole löytänyt vastausta. Naiset tehtaissa niitä ilmeisesti neuloivat. Mummonikin ilmeisesti neuloi niitä, sillä hänellä oli ohuen ohuet sukkapuikot ja liinoja oli joka lähtöön. Nuken vaatteinakin niitä pidettiin. Laitan joskus kuvia niistä, jos joku tietäisi liinoista jotain.

Näistähän siirtyi tekemisen into meihin lapsiin. Barbit saivat aikoinaan ommeltujen vaatteiden lisäksi neulottuja ja virkattua toppeja, salsahameita, päähineitä ja pontsoja. Lankaa haalittiin, mistä vain kiinni saatiin. Lankakerä oli aarre ja barbilla oli siksi useampikin asukokonaisuus saman värisenä. Se vähän tökki, mutta onneksi ilmettä sai ommelluista vaatteista. Koruja ei osattu tehdä, mutta se vaje on tullut paikatuksi myöhemmin : )

Neulominen ja virkkaaminen on ollut kiinnostavaa hommaa aina. Välillä lankojen pyörittelyssä on ollut katkoja, aina on ollut enemmän intoa, kuin taitoa. Harrastuksena neulominen ja virkaaminen on mitä rentouttavinta hommaa. Paitsi, jos neuloo itsensä kipeäksi, kuten eräälle kävi.

Ihastelen ihmisten töitä, joissa on pitsimäistä pintaa tai muita ihmeellisyyksiä.

Täkyn lapasnäyttely sai innostumaan uudelleen asiasta.

Jättiraidoista tulee ja on parhaillaan tulossa pitkävartisia sukkia. Kiitos vain naapurille ideasta ja innostuksesta! Ensimmäiset siniraidat ovat tuloillaan ja illalla sängyssäkin vielä mietin, kuinka kehittäisin mallia.

Vietän pöndellä niin paljon aikaa, kuin suinkin.  Siksi lankaostelut ja muut materiaalitilaukset tapahtuvat pääasiassa netin kautta. Kusti polkee ja homma hoituu.

Unisukkia intouduin tekemään. Serkku paleli Englannissa ja ensimmäiset lähtivät hänelle. Miehelle tein toiset ja ne ovat jo puhki!

Sukissa varret ovat Puroa, joka todellakin nyppyyntyy riskisti. 100 % villaa ja ihanan pehmeät. Kärjet ovat puhdasta Suomen lampaan villaa, lämmintä, kuin mikä. Mutta ei todellakaan kestä saapassukkana. Ainakaan pitkään.

Lumouduin täysin näistä villalangoista. Tilasin kolmi- ja nelisäikeisiä. Ne piti pestä ennen käyttöönottoa ja aikas likaista vettä niistä lähtikin. Lanka ei vanunut yhtään pesussa. Suunnittelen näistä unisukkien lisäksi kirjoneuleita. Ah, näitä ihania sävyjä. Värjäämättömiä.

Pari vyyhtiä tilasin sekoitelankana = 90 % villaa ja 10% nailonia. Onko kellään kokemuksia? Saapassukkia suunnittelin niistä. Pitää testata kesto.

Jahka taas roppa kestää neulomista...

Kohtuuttomuuden tähden niska- ja selkäsärkyä potien,

ampiine