Ka. Eip ole malmilaisillakaan vettä. Eipä tässä sitten olla ainoita.

Hieman jo henkisesti helpottaa, on se ihminen niin sopeutuvainen.  Omiin mokiinsa.

Oikeastaan tuntuu oikein terävältä ja virkeältä. Taitaa äärioloissa tuo luovuus todellakin kukkia. Käsien pesu lumella 25 asteen pakkasessa virkistää kummasti. Mies vaan tuppaa hermostumaan keksinnöistäni. "Kun ne on aina niin älyttömiä!"

Ruuanlaittoon aloin. Onneksemme löytyi tölkki soijamaitoa ja sushiriisiä. Riisipussissa käskettiin huuhtomaan riisit runsaalla, kylmällä vedellä. No. Siellä ne on nyt kaikki Kiinan kivet ja hyppiäiset soijamaidossa hautumassa. Milläs olisit huuhtonut.

Sushiriisiä meillä on ihan siksi, kun haaveilemme tekevämme joskus sushia. Nyt olen yhdestä pussillisesta jo keittänyt puuroa ja uusi pussillinen on ostettu sushia varten. Tai puuroa.

Pihalla pyörittiin koiran kanssa hetken ympyrää, jo tasoittui paineet. Hallissa kävin leikkaamassa 9 mm, eikus 9 cm:n pellavavillasta lisäeristettä kellariin. Hirvee jyystäminen saksilla. Villaveitsi on toisella rakennustyömaalla.

Oikeestaan koko hässäkkä on oma vikani. Mies oli eristänyt kellarin luukun hyvin. Jonkin älynväläyksen takia syksyllä revin ne villat pois. Toki laitoin takaisin, mutta kuten nyt huomattiin, aika huonosti. Ehkä eniten ärsyttää oma pönttöilyni ja miestä sama asia.

Jahas. Mitähän sitä seuraavaksi kikkailisi?

 

JK. Kappas, kappas. Samaisissa uutisissa, missä kerrotiin Hesalaisten vedettömyydestä, oli maininta Konnunsuon viime yön pakkasista:

Kylmää oli myös Etelä-Karjalassa. Lappeenrannan Konnunsuolla mitattiin 34,5 astetta. Hesari

Ehkei se ollutkaan  "miun syy", kuten Toivonen Jopet -showssa asian ilmaisee. Konnulla emme asu, mutta emme niin mahdottoman kaukanakaan. Helpotti taas lisää.

Ja vielä lisää!!!!

Vettä tulee taas, jippi jii, tanssin ja laulan!