Eilen tuntui ensimmäistä kertaa kolarin jälkeen, että ajatukset pysyvät kasassa.

Siksipä tänään on suunnittelupäivä heinäkuun lopussa olevalle kurssille.

On hirveää, kun ei pysty ajattelemaan kuin pikkuisia asioita kerrallaan. Onneksi on ollut vapaata, niin on voinut rauhassa levätä ja saada ajatuksen järjestykseen.  Nyt pystyy jo ajattelemaan isompia asiakokonaisuuksia. Varmasti moni tietää tunteen, kun on pahasti jostain järkyttynyt.

 

Kontrastia ja karrikointia

Eilen oli sämpylöiden paiston lisäksi kaupunkipäivä. Kaupunkiin on matkaa reilu 16 km ja mieshän ei vielä voi ajaa autoa. Aiemmin käytiin surutta monta kertaa päivässä kaupungissa, mutta nyt on jostain syystä tullut keskitettyä asioiden hoiteluita.  Onneksi on vielä pikkuinen KA-auto, meidän oma kauppamopo, jota metsokin kopsautti. Kiukkuan aina ennen kaupunkipäivää, kaitpa se ajaminen vielä vähän pelottaa.

1246431759_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Avioliittopalatsi" 6.10.2006. On romanttista, on.

Kaupunkipäiviksi tehdään lista, josta toteutetaan asioita nim palijon kuin vain jaksetaan ja kaupat/virastot ovat auki. Ollaan vähän niinkuin turisteja. Yleensä käydään jossain syömässä. Seuraavan kerran pitää mennä kiinalaiseen.

 

1246431397_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Isomummo seisoo tanassa ja oma mummo vielä hehkeänä selin kameraan. Kuva 50-60 -lukujen vaihteesta.

Tänään on siis pöndepäivä.  Bentsiinit hankin eilen, sillä edellisellä kerralla nurtsin ajaminen tyssäsi polttoaineen loppumiseen. Nurtsin ajaminen kuuluu nykyisin kunnonkohotusohjelmaan. Aina olen siitä tykännyt.

Toissapäivänä, joka oli myös pöndepäivä, kävimme naapurinrouvan kanssa lenkillä. Kävelimme kovaan ääneen pälpättäen nallukan aiemmin raatelemien mehiläsipesien ohi: ei näkynyt kontiota, eikä se ollut vedellyt kennojakaan tielle. Nallukka on tainnut muuttaa muille maille, toivottavasti.

 

Tutka ja Varjo -kissat ovat olleet yli viikon pois kotoa. Tutkalle tavallista, Varjolle ei. Toivottavasti kettu repolainen ei ole vienyt, sellainenkin näillä nurkilla kuulemma hiippailee. Pitääköhän tässä alkaa huolestumaan.