suunnitella istutteluita, multien vaihtamista, uusia ruukkuja ja kesää!

Olen aivan hullahtanut erilaisiin puutarha-, viherkasvi- ja kukka-aatoksiin.  Verissähän tämä on aina ollut, mutta viherpesä väliaikaisena työpaikkana on omiaan lisäämaan hullahduksen määrää.

Kaunis auringonpaiste ulkona lyö löylyä lisää.

Tuli huomatuksi taas kerran. Kuvat pitäisi olla jonkinlaisessa järjestyksessä. Kuvien löytäminen kuvaviidakosta on miltei mahdotonta.  Joskohan sitä joskus olisi niin noheva...

 

Tässä vanha, vanha kasvi. Olenko esitellyt aiemmin? Talvisin se nuupahtaa. Keväällä apila alkaa kukkia ja kukkii koko kesän. Yöksi se vetää lehdet ja kukat suppuun. Kissat syövät sitä mielellään. Lienee myrkytön, ainakaan kissat eivät ole menneet tainnoksiin. Toinen on syöntikorkeudella ja toinen korkeuksissa amppelissa naskalihampain tavoittamattomissa.

Sain kukan joskus 90-luvulla ja se on lähtöisin Ranualta. Mistä ja milloin sen pikkuiset käpymäiset juurimukulat ovat sinne ajautuneet, olisi hauska tietää. Vaan tuskimpa näittein kukkain maailmanmatkoja kukaan on selvittänyt.

Kyllä Google on ihmeellinen. Sieltä löytyi tällainen juttu ko. kukasta:

http://puutarha.net/index.asp?s=/keskustelu/keskustelu.asp?id=11863

"Harrastan" vanhoja lajikkeita jollain tasolla. Uudet lajikkeet ovat sulassa sovussa niiden seassa.

Tuonen- eli suutarinkielo,  jota Tarja Ahokaisen tekemät enkelit ja strutsin munimat munat vartioivat. Tämä saattaa olla peräisin entisestä Karjalasta, ehkä. Meille se on tullut Pohjois-Karjalasta.

Yritin vimmalla etsiä gloxinioiden kuvia, turhaan. Jossain ne ovat, mutta eivät löytyneet vielä.

Niistä lupasin jo aikaa sitten laittaa kuvia, vaan kaikki aikanaan, näemmä.

 

Tässä pikkuisen kiihoketta. Toissakesäisiä itsestään tulleita taimia. Vaan mikä, tunnistatko?

Kohta pääsee laittamaan siemeniä multiin, jahuu!