The Big Blue, Suuri sininen, 1988

Aivan ihana elokuva, liippaa tätä vesiaihetta.

Muistaakseni kävin elokuvissa katsomassa elokuvan, telkkarista se on tullut useita kertoja, eri versioina. Kerran näin sen junassa. Paras on pitkä versio.

Katselin äsken Youtubesta Ameriikan loppuversion. Sitä en muista nähneeni. Ihan hassu, oikeassa elämässä ei läheskään aina ole onnellisia loppuja.

E-S elokuva-arvostelija rankkasi elokuvan 90-luvulla keskinkertaiseksi, jopa huonoksi. Ei haittaa, ajattelin, meillä ihmisillä voi olla niin eri maku.

Nykymakuun elokuva on varmasti monen mielestä tylsä. Elokuvassa on upeaa kuvaa, ihana valo, hyvä musiikki, koskettava tarina ja vaikuttavat näyttelijät.

Tutkiskelin kovasti elokuvan jälkeen juttuja elokuvassa olevista henkilöistä. Oikeasti eivät ole niin syvälle menneet.

Ja Jean Reno, ah. Vaikka ei pääosan esittäjässäkään mitään vikaa ole. En vain muista nähneeni häntä muissa elokuvissa, vaikka hyvä onkin.

Haluaisimme ostaa elokuvan diiviidiinä, mutta valitettavasti emme ole löytäneet suomeksi tekstitettyä versiota. Pitää vissiin etsiä englanninkielistä, kun tuo ranskan kieli ei ole niin vahva : )

"Juonikuvaus
Planeetallamme on yksi paikka, joka on erilaisempi kuin mikään muu - vähiten tunnettu ja eniten kiehtova. Se on liittymiskohta toisin kuin ulkoavaruus, jossa ajan ja matkan yksiköt haihtuvat. Se on taianomainen ja vaarallinen paikka, jossa sekä ihmisen ruumis että mieli joutuvat mukautumaan. Se on ainoa paikka, jossa mies nimeltä Jacques Mayhol todella tuntee olevansa kotona. Se on meri - "suuri sininen"

http://www.youtube.com/watch?v=funaMAZOeYw&feature=related

http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&u=http://www.imdb.com/title/tt0095250/&ei=J_BBSpbENY_r-Aam3bnOCA&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dle%2Bgrand%2Bbleu%26hl%3Dfi