Eilen oli toisen kerran teoriaa ja harjoitteita altaassa.  Yksi harjoituksista oli sukeltaa vehkeet päässä ja räpylät jaloissa pohjaan ankkuroitujen renkaiden läpi. Onneksi niiden halkaisija oli tarpeeksi iso : ) Toinen oli matalamalla ja toinen syvemmällä. Oli taas monipuolinen harjoituskerta ja aika kului kuin siivillä tai voisiko sanoa, kuin räpylöillä. Yhtäkkiä kello oli 21 ja piti siirtyä saunan ja pesutuvan puolelle.

Eilisen jäljiltä kropassa on tekemisen maku. Tuntee jotain tehneensä. Paljon, paljon on opittavaa, vaikka aivan perusteissa mennään. Perusuintiliikkeitä, paineen tasausta, snorkkelin tyhjentämistä, merkkejä. Pidän siitä, että asiat opetellaan kunnolla aivan alkeista lähtien. Vaan tulipa viime kesänä kaikki pönttöilyt ominpäin tehtyä. Onneksi matalassa vedessä ja valvonnan alla.

Suosittelen kurssin käymistä, varsinkin jos aloittaa harrastuksen, hmmm, näin kypsemmällä iällä. Esimerkiksi täältä löytyy lisätietoa:

Saimaan Norpat

Kurssimateriaaleihin kuuluu Snorkkelisukellus kirja, jonka saimme eilen. Seuraavaksi pitää hankkia märkäpuku, painovyö ja painoja.

Oikein piti miettiä, mitä kuvaaja on mahtanut tässä ajatella.

Viimekesänä oli paarmoja hirvittävä määrä. Laivue hyökkäsi heti kimppuun vedestä noustua. Ylimmässä kuvassa siipeensä saanut lentäjäsankari veden alta kuvattuna ja alla saman porukan tyyppi veden päällä osuman saaneena.

Oikeastaan kaikki muut pääsivät kuppaamaan snorklauksen harjoittelijaa, paitsi kärmekset eivät purreet.

Onneksi uimahallissa ei ole näitä eikä järvisyyhyä ja vesi näyttää altaan reunalta katsottuna houkuttelevan siniseltä.