Joopasen joo. Kylläpähän tuota tuli eilen käytyä suihkussa, vaan ei kotona.

Vesiputki puhkesi eilen sitten lopulta kunnolla vessassa ja putkimiehiä tässä odotellaan. Putki- ym. paskakaivon täyttymiset sattuu aina sunnuntaina tai juhlapyhien aikaan. Ja ukko muualla, tietty.

Nopsasti vedet poikki koko talosta. Laitoin ensiavuksi putken ympärille kaikkea mahdollista: pikaliimaa ja paperia, pikaliimaa ja elmukelmua, putkiteippiä ja lopuksi kieputin serlapalan siihen ympärille. Aina kun kokeilin sauman pitävyyttä, vesi suihkusi. Serlapala onneksi estää suihkuamisen ja vesi valuu alla olevaan muovilaatikkoon. Onneksi astia oli jo valmiiksi siinä alla, niin ei vesivahinkoa päässyt syntymään.

Aattelin, ettei tämä tästä pyhäpäivänä murehtimalla parane ja lähdin kuusenkerkän keruuseen. Saatiin kerättyä ne yhteistuumin äitini kanssa ja lainasin häneltä 10 litran kattilan... Sitten muistin, aijoo. Mutta eihän meillä tule vettä. Mietintää, mietintää. Päätin kuitenkin ottaa kattilan ja laittaa kotona vedet aina välillä päälle.

Eilisiltana huuhtelin ja laitoin sitten kerkät ohjeen mukaisesti yöksi likoon.

Aamulla kävin keittohommiin. Hella huutaa erroria tai muuta faulttia. Eihän se tavallinen kattila käy induktioliedelle.

Taidan olla ensimmäisiä, jotka keittää kuusenkerkkäsiirappia vokkipannussa. Voi elämän kevät.

Soitin putkifirmaan ja lupasivat tulla tämän päivän nimissä tsekkaamaan tilanteen. Olishan se helpompi elää, kun saisi vedet normaalisti päälle.

Vaan aina pitää ajatella positiivisesti: nyt vaihtuu viimeiset kupariputket meidän talosta. Pikkupätkät niitä vielä oli vessassa jäljellä. Meillä on ollut niiden kanssa sama homma kuin siinä mainoksessa: "eikö jo voitais soittaa putkimiehelle?" Nyt vihdoin sain luvan.

 

Silti tuntuu tältä

1244447256_img-d41d8cd98f00b204e9800998e