Kyllä talvella ulkoilu on hienoa, kun vain valoa riittää.

Elämme ihanaa, salaperäistä joulunalus aikaa. Mitään käsityökuvia ei oikein voi tänne nyt laittaa. Vielä. Joulun jälkeen voi sitten esitellä touhuiluitaan.

Piti hitsauskone laittaa, sanoisi oululainen.  Ostimme hitsauskoneen ja kanttikoneen, voi onnen päiviä! Hissuksiin olen muhitellut ajatusta niillä tekemisestä, mutta vielä en pääse tosi toimiin. Sisällä en voi hitsata, paitsi kuvainnollisesti, mitä välillä teenkin ja ulkona ei tarkene. Jäätyis hikipäissään maski päähän kiinni ja taas sairaalareissu. Kuinka olenkaan innoissani niistä vehkeistä. Kanttikone on olohuoneen lipaston päällä, että voin aina silmitellä sitä ja hitsauskone keittiössä, niin voin aina käydä huokailemassa sitä. Onnen huokauksia.

Hitsauskone on ilman kaasua toimiva, eikä puikkokonekaan. Siinä hitsuslanka sisältää suojakaasun, näin ymmärsin. Netissä joku haukkui koneen ihan paksinnukseksi ja joku tuumasi, että taitamattomain puhetta. Aikoinain olen hitsannut puikolla ja migillä, mutta nyt ostimme kokeeksi tällaisen "kannettavan" mallin. Aijai, kun jännittää. Millaistahan jälkeä sillä tulee. En kuitenkaan 5 mm plootua ala hitsailemaan, niin tehot pitäisi näihin askarteluihin paskarteluihini riittää. Pitää sitten isommat vehkeet hommata, jos tarvetta ilmenee. Jos pitää valtamerilaivoja alkaa...hitsailla.

Tai jos alkaisi vedenalaiseksi hitsaajaksi...Hupsuttelut sikseen. Lavuaarissakaan en ole vielä ehtinyt sukellusvehkeillä treenata. Pitänee odotella lämpimänpiä vesiä.

Vaan tapahtuupa elämässä muutakin iloista asiaa. Töissä on edelleen mukavaa ja ensi kevättäkin on jo mietitty. Kansalaisopiston kurssit on suunniteltu ja esitettä odotellaan. Harmillisen moni kurssi peruuntui syksyn aikana. Toivotaan keväälle runsaita osallistumismääriä, niin saadaan kurssit toteutetuksi.

Riemastuttavia asioita:

Lahjaksi tulla pätkähti tällainen salomoninsolmuin tehty, iso, iso kaulaliina. Otin sen heti käyttöön. Se on uskomattoman lämmin tällaisilla pakkasilla, vaikka onkin ohuen ohuesta langasta tehty ja isoreikäinen henkäys.

Samaisessa lähetyksessä tuli nämä. Tiskirätit, mitä mainioimmat. Alimman otin käyttöön ja mahdottoman hyvä se on. Näitä kannattaisi kyllä tehdä myyntiin asti, kellä taito on. Hyvin pyyhkii, siististi ja ilkeää pitää esillä, niin on nättejä.

Arvostan korkealle käsin tehdyt lahjat, lämmin kiitos.