Tämä oli toinen pitämäni mosaiikin peruskurssi  kansalaisopistolla.

Ideana oli tehdä jämä- ja kierrätysmateriaaleista  tasotyö ns. suoralla tekniikalla. Aluksi rikottiin hirmuisella paukkeella kaakeleita, peilejä, lautasia ja kuppeja.

Kurssilaisia oli 13 ja suurin osa teki useamman työn. Kurssin kesto oli 20 oppituntia. Kuvissa on kahdentoista eri tekijän töitä.

Isoimmat työt olivat kaksi pöytälevyä.

Saman tekijän tekemät työt. Ruukut ovat nimittäin isoja.

Vasemmalla näkyvän ruukun yläosassa on rikottuja lautasia. Siniset rikotut lautaset muissa ruukuissa ovat kierratyskamaa ja ruukkujen alaosat ovat rikottua kaakelia, kiviä ja lasipisaroita. Osa töistä on saumattu, mutta ne ovat vielä kosteita.

 

Messinkitarjotin. Tämä näytti paljon herkullisemmalta livenä. Jotenkin en vieläkkään saa kuvattua värejä kohdalleen. Haastetta kuvaukseen toivat myös loisteputket, jotka tekivät jos jonkinlaisia kiiltoja.

 

Väriharmoniaa. Tarjotin rikotuista kaakeleista, saumaus mustalla saumaslaastilla.

 

Toinen kurssilla tehdyistä isoista töistä. Klaffipöytä, kierrätystä, samoin kuin kaakelit ja kivet. Pöydän tarinaa en tiedä, mutta hieno sitä tuli. Saumaus vaaleansinisellä saumauslaastilla, mikä sopi tähän työhön erinomaisesti.

Tämän työn pohjana oli paksu pihalaatta, tekijä, jos sattuu lukemaan, voisitko valaista kokoa? Oliko 35 x35?

Pinnassa kiviä, kupin- ja ruukunpaloja sekä rikottua kaakelia. Työssä huimia korkeuseroja ja silti oikein onnistunut työ.

 

Työ ei valitettavasti pääse kuvassa ollenkaan oikeuksiinsa. Kehyksissä on rikottuna itse tehtyä keramiikkaa, kerrassaan hurmaava. Kuvasta näkynee, että saumauslaasti on vielä märkää. Toivoisin saavani tästä kuvan aivan valmiina, ihania yksityiskohtia.

 

Yksi monista. Tekijällä oli mukanaan paljon materiaalia ja tämän työn taustalla on vaneripala. Keskellä on koru, jonka mukaan hän suunnitteli työn. Vaaleanharmaa saumauslaasti.

 

Käytöstä poistettu mahonkitarjotin, johon on päässyt osa tekijän lasityöpajassa käyttämistä materiaaleista. Kulta sudenkorennon ympärillä on rikotuista kultalautasista.

 

Lisko vanerilevyn päälle tehtynä kierrätyskaakeleista. Musta saumauslaasti antaa kuviolle potkua.

 

Kukka rikotuista lautasista ja kaakelipaloista.

 

 

Ovaalin muotoisen kovalevyn päälle tehty herkkä työ. Vanhoja kuppeja ja lautasia voisi enemmänkin käyttää mosaiikin tekemiseen.

 

Kurssin suurin työ. Nielaisin tyhjää kurssin alussa tämän nähtyäni. Huomautin, toivottavasti aika nätisti, että ehkä voisi aloittaa hieman pienemmästä työstä. Vaan hienosti meni. Todella upea työ. Kierrätystä kaikki tyynni. Pöydästä lähtien. Jos tekijä haluaa kommentoida, hän voi kertoa tarkemmin pöydän ja kaakeleiden alkuperästä.

Kaikkinensa, kiitos  kurssilaisille,  toivottavasti oli yhtä mukavaa kuin minulla : )

Toivottelee,

Ampiine