Eilen yritin. Tulos: kaksi talitinttiä ja harakka.

 

Tänään on ollut huisketta koko päivän ja klo 13.15 - 14.15 suoranaista tungosta ilmatilassa.

Mietin, millä äärimmäisellä saisi laskettua keltasirkut koivusta, seassa kun oli pikkuvarpusia ja viherpeippoja.

Kuvasin jokaisen linnun täyttämän oksan, suurensin kuvia näytöllä - ja laskin. Keltasirkut kamuineen viettivät käytännössä koko päivän koivun oksilla. Pikkuvarpuset ja viherpeipot sentään tipauttivat itsensä välillä syömään.

Linnut rakastavat puita ja talviruokintaa. Eilen oli tarjolla ainoastaan auringonkukan siemeniä. Illemmalla vein talikyörän ja -palloja. Eilen piti ostaa pikkuisen pähkinöitä, ehkä pääsemme näkemään oravan. Lisäksi keltasirkkuja ajatellen, mukaan lähti siemensekoitus, jossa on jotain viljaa. Kohta käyn täydentämässä ruokintapaikan pömitsää.

Keltasirkkuja ja pikkuvarpusia on ehdottomasti eniten. Kahdet lähinaapurit syöttävät lintuja. Lähistöllä on hevostila, mikä selittänee keltasirkkujen paljouden.

Seuraavaksi eniten on viherpeippoja.

Ikkunan läpi otetut kuvat ovat säädyttömän huonoja. Muualla paistoi kauniisti aurinko. Lintulauta on pohjoispuolella, talon varjo lankeaa pahimmoilleen sen päälle. Pitänee siirtää syöttöpaikka auringon puolelle. Ja pestä ikkunat : )

Pallopuussa, linnunlaulupuussa eli terijoen salavassa, vasemmalla, asuu huikean kauniisti sydäntalvella laulava porukka, pikkuvarpuset.

Pikkuvarpuset päät kallellaan. Muu porukka siirtyi pallopuun sisälle piiloon.

Tali- ja sinitiaiset ovat äärimmäisen vauhdikkaita...

...lintulaudalla, maassa ja talikyörällä herkuttelevia vierailijoita.

Juuri kun olin lopettamassa pihabongarointia, lehahti paikalle tämä!

Ystävämme mustarastas! Kuinka se ei ole lähtenyt etelän lämpöön?

Näist mie piän!

Yhteensä tunnin aikana näkyi 9 eri lintulajia, parit harakat naapurin laudalla, närhen ylilento ja tikka-nakutin kävi hetken aikaa paukuttamassa talikyörää.

Taivas peittyy pilviharsoon, alkaa pimetä. Silti lintulaudalla ja talipallukoilla käy vielä täysi kuhina.

Näkisipä tänä vuonna pulmusia : )