Kaikkein parasta on testaileminen ja erilaisten vaihtoehtojen kokeileminen. Tämä koskee myös kästyöhommia, aina pitää kehitellä uutta ja testailla : )

En ymmärrä, kuinka tässä taas näin kävi. Kuten mainittua, chilipaprikoiden kasvattaminen ei ole kiinnostanut.

Niin. Ostin Plantagenista jo tammikuussa pari pussukkaa, vain pari pussukkaa. Pitäähän se päästä kokeilemaan kasvattamista siemenestä asti. Aiemmin esittelemäni chilit on nyt popsittu parempiin suihin, toki rankoihin kasvaa varmasti uusia, kunhan muistaa hieman useammin kastella niitä. Kaksi aiempaa ostimme pikkuisina taimina, edellä mainitusta paikasta.

Muistaakseni Hesarissa oli juttua chilin kasvattajasta. Hän antaa chileilleen nihkeästi vettä, kastelee vasta kun lehdet ovat nuupallaan. Näin on myös meillä menetelty. Tosin chilimme ovat saaneet viime aikoina vettä vielä vähemmän, nippanappa ovat elossa. Alan nyt hoitaa niitäkin paremmin.

Testing, testing.

Testikappaleiksi pääsivät Paprika Havannat, Caribbean Red Habanero. Kunhan niillä testaan, istutan Hot Lemonit. Hinta oli 3,95 e/pussi. Punaisia oli 5 siementä pussissa.

Kaupasta saisi valmiita chilejä edukkaammin, mutta se ei ole tässä se pointti. Tämä on joku selittämätön juttu.

Vasemmassa ruukussa on Kekkilän istutus- ja kaktusmultaa, siemeniä ruhtinaalliset kaksi kpl/purkki.

Oikean puoleisessa ruukussa on Kukkamultaa, pussukassa luki, Tikalan Oy, purkissa kaksi siementä.

Takimmaisessa on nyt  Kekkilän yrttimultaa, joka on ostettu jo vuosi sitten keväällä. Siihen purkkiin jäi juksi siemen. Siementen itävyys on min. 65 %, joten jännityksessä elämme. Testi ei ole siis ollenkaan kattava. Siemenet eivät ole 100% itäväisiä, eikä kaikissa ruukuissa ole yhtä paljon siemeniä. Vaan ei haittaa. Kokeilu on suuntaa antava.

Purkit sijaitsevat  hmm, ehkä länsi-ikkunalla. Valoa siis riittää, mutta pahimmassa läkötyksessä ne eivät ole. Purkki = ruukku, josta tulikin mieleen seuraavanlainen havainto: kuistilla olevista pelargonioista parhaiten viihtyivät muoviruukussa olevat, syytä en tiedä. Näin vain oli. Ja nimenomaan oli, sillä testing, testing, pelargoniat eivät kestä 8 asteen pakkasta.

Jos kaikki itää ja hyvin käy, näistä riittää halukkaalle ystävällekin: )

 

Yhtä mukavaa menoa muillekin,

ampiine