Kynsiä teroitellessa askartelin paskartelin ( Toukopoukoa lainatakseni)

tekemisen himoa tyydyttääkseni muutaman killuttimen.

Saimaan Ladun järjestämällä matkalla poikesimme paluumatkalla Sukarin ostoskeskukseen ja heti ovesta sisään astuttuamme siellä oli Sinellin liike.

Harvoin kun metsästä ihmisten ilmoille pääsee ja näkee jotain kiiltävää ja kaunista, iskee hirveä kiiltävän himo.

Rakentelin heti kotiin päästyäni tämän helmirimpsun, joka yltää napaan asti. Aiemmin en ole stoppareita käyttänyt, kuten kuvastakin näkyy. Tykkään, että helmet saavat liikkua aika vapaasti, mutta seuraavan teen vähän napakamman.

Näitä isoja kirkkaita lasihelmiä haluaisin lisää, en vain tiedä mistä. Osaisikohan joku valistaa?

 

Skarabee

Tämän blingbling ketjun innoittajana on onnen koppakuoriainen, pyhä sittisontiainen, jonka nykyinen entinen työkaveri toi reissusta tuliaisiksi. Halusin tehdä siitä korun ja saada koppiksen tuoman taian itselleni : )

Ketjun tein puretusta sähkökaapelin pätkästä, joka jäi ylijäämärojuksi mökkiprojektista.

Korulla on mahtivoima onnen tuojana ja ajattelenkin usein sen tuojaa lämmöllä.

 

Tässä kuvassa näkyy kvartsin lasimainen olemus. Kivi on pohjoisesta, suuri löytö vaellusrippileiriltä. Roudasin repussa kiveä mukanani muutaman murikan, eikä silloin ollut hajuakaan, että voisin joskus jotain niistä hioa.

 

Koru on pidemmän puoleinen projekti ja se jatkuu vielä. Kiven hioin harjoitteluaikana 90-luvun alussa. Köyhyyksissäni tein ripustuksen kiveen hopeoidusta kuparista ja kuvassa näkyy, kuinka sille käytössä käy. Kunhan saan aikaisiksi, tilaan hopealankaa ja korjaan 90-luvulla tekemäni erheen.

 

Ketjun tein hopeasta vuonna 2007 tai 2008. Se on kalanruotoketju, veivi 5 mm ja lanka 1 mm. Lumikvartsin toin pohjoisesta 70-luvulla, joten 30-vuotisesta projektista voisi puhua.

Joitakin hommia saan hieman nopeammassa aikataulussa tehtyä : )

Puhde: päivän valkenemista edeltävä tai sen päättymistä seuraava hämärän aika (Nykysuomen sanakirja:puhde)