Loppuviikosta töihin, joten on aikaa ja intoa harrastaa kotiruuan valmistusta.

Tänään on kalapäivä. Saimme lahjaksi eilen 5 kg aporeita ja särkiä. Osa jäi jo maailmalle ja osa odottaa pakasteessa = pakun perässä käsittelyä. Isot affenat suolestin jo eilen.

Väliaikatietoja chileistä. Tänä aamuna oli toiseen ruukkuun noussut yksi itunen.

 

Esittelyssä uusi ihastus, juuripersilja tai persiljajuuri. Ensin mainittu taitaa olla lähempänä oikeaa.

Pilkkoessa arvelutti.

 Juureksia rapatessa ja pilkkoessa ne tuntuivat puulta.

Hirmuisen ohuita ja pitkiä pätiköitä ne ovat. Aivan kuin tukkipuita mini koossa.

Puoli kiloa pilkottuna. Kyllä epäilytti koko aines tässä vaiheessa.

Kiekkoja.

Lukaisin nurjan puolen tiedot huolimattomasti, pakkaaja on suomalainen, alkuperämaa Unkari. Luulin, nääs, nääs, nääs, ostaneeni kotimaista tavaraa.

No, näitähän sitten aletaan kasvatella. Tuli järkyttävän hyvää yllä olevalla ohjeella. Eli juuresvuuan. Voi ja kerma kykenee pehmittämään puisevimmankin halon syöntikelpoiseksi. Jos ei omat kasvattelut onnistu, niin sitten tyydymmä näihin Suomessa pakattuihin Unkarilaisversioihin.

 

Plantagenin jakamasta Nelson Gardenin siemenluettelosta:

Persilja, Juuri-

Petroselinum crispum (Tuberosum-Gr.)

`Halblange` 2-vuotinen

Persiljalajike, josta nimensä mukaisesti käytetään lähinnä juuriosa.

Vihreitä sileitä lehtiä käytetään tavallisen persiljan ja valkoista porkkanaa muistuttava juuri palsternakan tavoin, keittoihin ja patoihin.

 

Näistä vain vasemman puoleinen syö rehuja. Katsotaanpa kohta taas nirppanokkien ilmettä, kun niille tarjotaan kalaa.