Jos tulee tehtyä liikaa perunamuussia, voi siitä tehdä seuraavana päivänä lepuskoita.

Ihan älyttömän helppoa. Ihan huomattavasti sämpylöiden leipomista helpompaa.

Laitetaan perunamuussin sekaan näitä

Pussin takaa löytyy ohje. Tosin laitan jauhoja summissa ja munia kaksi yhden sijaan.

Pellille nostellaan kökköjä, joiden päälle ripotellaan reilusti täysjyväohrajauhoja.

Jauho auttaa litusteleemaan lepuskat muotoonsa. Taikina on niin löysää, että se tarttuisi muuten käsiin.

Lopuksi pistellään haarukalla lepuskat  täyteen reikiä.

Paistetaan 250 astetta, n. 15 min.

Lepuskoiden hieman jäähdyttyä, suditaan pullasudilla liiat jauhot pois.

Päälle voita, voimariinia tai muuta rasvaa laittavat ne, ketkä voivat.

Keventäjät vetävät paljaaltaan.